De Weber barbecue aansteken
Light my fire…
Op deze pagina staat uitgebreide achtergrond informatie over het aansteken van de diverse Weber barbecues.
Informatie over houtskool en briketten, de brikketenstarter en hoe hier mee om te gaan, het ontsteken van houtskool, gas en elektrische barbecues.
Kortom; met deze basiskennis kan het barbecueën zo beginnen!
Veel lees plezier en succes in de praktijk!
In de tijd dat er nog geen houtskool bestond kon men niet anders dan gebruik maken van hout. Dit werd aangestoken en veroorzaakte veel en gedurende een lange tijd vlammen en veel rook. Na minstens een uur waren dan de vlammen getemperd en was het verbrande hout gloeiend heet en bruikbaar om op te barbecueën. Houtskool is simpelweg niets anders dan voor-gebrand hout waarbij bovenstaande eerste stap van veel rook, vuur en lang wachten kan worden overgeslagen. Er ontstaat minder rook en het houtskool bereikt veel eerder de gewenste omstandigheden om te barbecueën.
Briketten bestaan eigenlijk uit geperst houtskool, een bindmiddel en een licht ontvlambare substantie. Voordeel hierbij is dat deze gelijk van vorm zijn waardoor op een eenvoudigere manier een gelijkmatige warmtebron kan worden gemaakt. Houtskool verschilt altijd van vorm en dichtheid waardoor een gelijkmatige warmtebron een stuk lastiger te creëren is.
Er zijn specifieke Weber briketten op de markt, welke als gevolg van vele jaren onderzoek en ervaring optimaal presteren en prettig zijn om mee te werken. Daarnaast geven deze Weber briketten tot wel 4 uur langer een vrijwel constante warmte af vanwege de specifieke samenstelling ervan. Een handig hulpmiddel bij het aansteken van briketten en het versnellen hiervan is de Weber brikettenstarter.
Zorg er bij de directe grillmethode voor dat de hoeveelheid houtskool/briketten rondom minimaal 10 centimeter breder zijn dan de etenswaren welke hier tijdens de bereiding boven worden geplaatst. Dit zorgt voor een optimale spreiding van warmte en dus een gelijkmatige garing. Zie Grillmethodes voor de diverse toe te passen methodieken behorende bij de te bereiden etenswaren.
Met de Weber brikettenstarter kunnen alle houtskool- en brikettensoorten gemakkelijk aangestoken worden. De brikettenstarter werkt als een soort schoorsteen en geleidt de warmte van beneden naar boven. Je hoeft verder niet om te kijken naar de brikettenstarter en kunt ondertussen verder gaan met de voorbereidingen voor de barbecue. De Weber brikettenstarter heeft de perfecte grootte om een 57 cm brikettenbarbecue van optimale warmte te voorzien. Je kunt de warmte in de barbecue zelf bepalen door middel van het aantal briketten. Briketten hebben bij het aansteken meer en een langere warmte nodig. Deze kan je dus het beste met behulp van de Weber brikettenstarter aansteken. Om deze warmte te waarborgen is het gebruik van de Weber aanmaakblokjes zeer aan te bevelen.
Onze website maakt gebruik van cookies en verzamelt daarmee informatie over uw bezoek om onze website te verbeteren (door te analyseren), u Social Media content en relevante advertenties te tonen. Zie onze cookies pagina voor meer details of ga akkoord door op de knop 'Accepteren' te klikken.
Hieronder kunt u kiezen welke soorten cookies u op deze website toestaat. Klik op de knop "Cookie-instellingen opslaan" om uw keuze toe te passen.
Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies binnen de categorie '%CC%' om deze inhoud te bekijken.