De Basics
Everything you need to know…
Op deze pagina vind je uitgebreide achtergrond informatie over de basis van het barbecueën.
Informatie over de diverse barbecue modellen, de brandstoffen, de kunst van het roken, handige schema’s, grillmethodes, accessoires, Tips & Tricks en onderhoudsadviezen.
Kortom; met deze basiskennis kan het barbecueën bijna niet meer mislukken!
♦ TIP: Klik op de afbeeldingen voor uitgebreide informatie over het betreffende onderwerp.
Veel lees plezier en succes in de praktijk!
Het is allemaal begonnen met het idee van één man: een kogelvormige barbecue maken met een deksel waardoor gerechten die ongeëvenaarde malsheid krijgen… Sinds 1952, waarin die eerste barbecue van Weber werd geboren, heeft Weber zijn barbecues en accessoires voortdurend verbeterd. George Stephen komt op het idee tijdens een zeiltocht bij het zien van een metalen scheepsboei. Stephen krijgt het idee deze boei om te vormen tot een “kogelvormige barbecue”: hij zaagt hem in tweeën, gebruikt het onderste deel als ketel, plaatst er drie poten onder om hem stabiel te maken en gebruikt het bovenste deel als deksel. De toevoeging van een handgreep op de deksel betekent een verandering in de barbecuecultuur.
It is contagious…