Worcestersaus
Everything you need to know…
Deze saus wordt ook wel Worcestershiresaus genoemd.
Worcestersaus vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk. Het is vernoemd naar het Engelse graafschap Worchestershire. Deze saus stamt uit 1837 en staat bekend als ‘The original Lea & Perrins Worchestershire sauce’. Het is een van de meest invloedrijke sauzen op de wereldkeuken. Het is een zoete tafelsaus. De saus bevat ingrediënten als moutazijn, stroop, maisstroop, water, chilipepers, sojasaus, peper, ansjovis, uien, sjalotjes, kruidnagels en knoflook. Door deze smaakmakers heeft de saus een enorme uitgesproken smaak. De saus wordt vaak gebruikt als marinade bij een vleesgerecht of bij een visgerecht. Ook is de saus een belangrijke smaakmaker bij filet american, carpaccio of salades. De saus is niet erg bekend in de Nederlandse keuken. Toch is de Worcestersaus te vinden in vele supermarkten. Ook kan je de saus vinden in speciaalzaakjes en kruidenzaakjes. Worcestersaus is een saus die wordt gebruikt. De saus wordt ook wel Worcestershiresaus genoemd. Worcestersaus vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk. Het is vernoemd naar het Engelse graafschap Worchestershire. Deze saus stamt uit 1837 en staat bekend als ‘The original Lea & Perrins Worchestershire sauce.’ Het is een van de meest invloedrijke sauzen op de wereldkeuken. Het is een zoete tafelsaus. De saus bevat ingrediënten als moutazijn, stroop, maisstroop, water, chilipepers, sojasaus, peper, ansjovis, uien, sjalotjes, kruidnagels en knoflook. Door deze smaakmakers heeft de saus een enorme uitgesproken smaak. De saus wordt vaak gebruikt als marinade bij een vleesgerecht of bij een visgerecht. Ook is de saus een belangrijke smaakmaker bij filet american, carpaccio of salades. De saus is niet erg bekend in de Nederlandse keuken. Toch is de Worcestersaus te vinden in vele supermarkten. Ook kan je de saus vinden in speciaalzaakjes en kruidenzaakjes. Worcestersaus is een saus die wordt gebruikt. De saus wordt ook wel Worcestershiresaus genoemd. Worcestersaus vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk. Het is vernoemd naar het Engelse graafschap Worchestershire. Deze saus stamt uit 1837 en staat bekend als ‘The original Lea & Perrins Worchestershire sauce.’ Het is een van de meest invloedrijke sauzen op de wereldkeuken. Het is een zoete tafelsaus. De saus bevat ingrediënten als moutazijn, stroop, maisstroop, water, chilipepers, sojasaus, peper, ansjovis, uien, sjalotjes, kruidnagels en knoflook. Door deze smaakmakers heeft de saus een enorme uitgesproken smaak. De saus wordt vaak gebruikt als marinade bij een vleesgerecht of bij een visgerecht. Ook is de saus een belangrijke smaakmaker bij filet american, carpaccio of salades. De saus is niet erg bekend in de Nederlandse keuken. Toch is de Worcestersaus te vinden in vele supermarkten. Ook kan je de saus vinden in speciaalzaakjes en kruidenzaakjes.Worcestersaus is een saus die wordt gebruikt. De saus wordt ook wel Worcestershiresaus genoemd. Worcestersaus vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk. Het is vernoemd naar het Engelse graafschap Worchestershire. Deze saus stamt uit 1837 en staat bekend als ‘The original Lea & Perrins Worchestershire sauce.’ Het is een van de meest invloedrijke sauzen op de wereldkeuken. Het is een zoete tafelsaus. De saus bevat ingrediënten als moutazijn, stroop, maisstroop, water, chilipepers, sojasaus, peper, ansjovis, uien, sjalotjes, kruidnagels en knoflook. Door deze smaakmakers heeft de saus een enorme uitgesproken smaak. De saus wordt vaak gebruikt als marinade bij een vleesgerecht of bij een visgerecht. Ook is de saus een belangrijke smaakmaker bij filet american, carpaccio of salades. De saus is niet erg bekend in de Nederlandse keuken. Toch is de Worcestersaus te vinden in vele supermarkten. Ook kan je de saus vinden in speciaalzaakjes en kruidenzaakjes.
De worcestershire saus is een zoete dunne tafelsaus, afkomstig uit Groot Brittannië. De saus is vernoemd naar het Engelse graafschap Worcestershire. In Nederland wordt ook wel Worcestersaus als benaming gebruikt.
Worcestersaus is een gefermenteerde vloeistof gemaakt met moutazijn, stroop, water, chilipepers, sojasaus, peper, tamarinde, ansjovis, uien, sjalotjes, kruidnagels en knoflook.
De saus wordt als smaakmaker gebruikt in gekookte en ongekookte gerechten en vooral met rundvlees. In de Filipijnse keuken wordt hij vaak gebruikt als marinade, vooral bij varkensvlees. Het is een belangrijk ingrediënt in caesarsalade, filet américain, carpaccio en in de cocktail Bloody Mary.
Het originele recept is streng geheim, maar het bevat onder andere gezouten ansjovis, tamarinde in melasse, knoflook in azijn, chilipepers, kruidnagels, sjalotten en suiker. Om een goede smaak te krijgen wordt de saus gedurende 3 jaar gerijpt in houten vaten.
Worcestersaus smaakt als een zoute, zoete azijn. Hij is donker van kleur door de sojasaus die gebruikt wordt. Hij wordt gebruikt om lichte sauzen, vis- en eiergerechten op smaak te brengen. De saus smaakt zout, zoet en zuur tegelijk. Het wordt ook gebruikt als marinade van rundvlees.
Worcestershire Sauce, genoemd naar een bekende streek in Groot Brittannië, is eigenlijk geen saus, maar meer bedoeld om gerechten te kruiden.
Worcestershire saus is te koop in de supermarkt en in de speciaalzaken voor kookbenodigdheden. Er zijn veel verschillende merken, maar de originele worcestershire saus wordt onder de naam “Lea and Perrins” verkocht.
Lord Sandys kwam terug uit Bengalen, India en bracht een recept mee van een saus die hem bijzonder goed smaakte. Hij gaf twee apothekers, John Lea en William Perrins, de opdracht om dit recept te bereiden. Toen de saus klaar was, was de smaak zo vreselijk, dat de saus in een vat in de kelder werd opgeborgen. Een paar maand later zou het vat met de saus worden verwijderd, maar toen ze de saus proefden, bleek hij prima op smaak te zijn. De twee maand rijping had de saus op smaak gebracht.
Worcestershire saus wordt tot op de dag van vandaag volgens het oude recept gemaakt en wordt om te fermenteren enkele maanden in eiken vaten opgeslagen. Het recept blijft geheim. Deze worcestersaus werd een enorm succes en is tot op heden in vele keukens terug te vinden.
Onze website maakt gebruik van cookies en verzamelt daarmee informatie over uw bezoek om onze website te verbeteren (door te analyseren), u Social Media content en relevante advertenties te tonen. Zie onze cookies pagina voor meer details of ga akkoord door op de knop 'Accepteren' te klikken.
Hieronder kunt u kiezen welke soorten cookies u op deze website toestaat. Klik op de knop "Cookie-instellingen opslaan" om uw keuze toe te passen.
Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies binnen de categorie '%CC%' om deze inhoud te bekijken.