Vlees, Vis & Gevogelte
Basic ingredients…
Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de mooie stukken rundvlees, varkensvlees gevogelte en vis.
Een heerlijke stuk Angus of Wagyu rundvlees, mooie steaks, uitmuntend varkensvlees van bijvoorbeeld het Iberico- of het Livar kloostervarken, een mooie gildehoen of eendenborst, of een voortreffelijke zalm of bijvoorbeeld makreel. Je vindt hier een duidelijke en uitgebreide toelichting over deze, stuk voor stuk prachtige producten.
Je visite eens echt verassen met iets speciaals en exclusiefs van de barbecue, waar ze nog lang over zullen napraten?
Bereid dan eens een van deze fantastische producten!
Er zijn vele soorten rundvlees te verkrijgen. Het vlees van de Aberdeen Angus is Schots rundvlees dat 28 dagen wordt gerijpt waardoor het lekker mals en sappig wordt. Heerlijk om te serveren met verse frites en een gezonde salade. Het rundvlees van de Wagyu is een speciaal soort rundvlees, afkomstig uit Japan, maar er bestaat ook een Australische variant. Iedere soort vlees heeft zijn eigen, typische kenmerken. Klik op de foto en lees wat voor mooi’s er zoal te verkrijgen is en verras je gasten met iets bijzonders.
Kwalitatief hoogwaardig varkensvlees heeft een neutrale smaak en laat zich hierdoor ideaal combineren met vele soorten kruiden, specerijen en groenten. Toch heeft iedere soort varkensvlees zijn eigen typische kenmerk. Je vindt op deze pagina diverse soorten Hollands varkensvlees, maar ook andere soorten zoals bijvoorbeeld van het Livar Kloostervarken, de Spaanse Iberico, etc. Klik op de foto en lees wat voor mooi’s er zoal te verkrijgen is en experimenteer zodat je de volgende keer echt iets bijzonders op tafel kan zetten.
Met gevogelte wordt in de keuken het vlees van vogels bedoeld. Over het algemeen wordt gevogelte geclassificeerd als wit vlees, alhoewel het vlees van eenden, duiven, struisvogels, emoes en ganzen soms ook wel als rood vlees wordt gezien. Hoe gezond is gevogelte eigenlijk? Gevogelte is ontzettend gezond! Het vlees van eenden, kalkoenen, kippen en andere soorten gevogelte bevat namelijk essentiële bouwstoffen. En het bevat ook nog eens weinig vet. Gevogelte past dus uitstekend in een gezond en verantwoord eetpatroon.
Vis is zo gezond omdat er veel vitaminen, eiwitten en mineralen in zitten. Het meest bekende gezondheidsvoordeel is natuurlijk de aanwezigheid van goede vetzuren, met name de beroemde Omega-3 vetzuren. Twee keer per week vis eten, is een advies wat nog lang niet door iedereen gehaald wordt. Van die twee keer per week zou één portie moeten bestaan uit vette vis. Een populaire en vaak gegeten vette vissoort is zalm. Naast zalm zijn ook bijvoorbeeld gamba’s, makreel, tonijn, paling en kreeft prima te bereiden op de barbecue of smoker.
Onze website maakt gebruik van cookies en verzamelt daarmee informatie over uw bezoek om onze website te verbeteren (door te analyseren), u Social Media content en relevante advertenties te tonen. Zie onze cookies pagina voor meer details of ga akkoord door op de knop 'Accepteren' te klikken.
Hieronder kunt u kiezen welke soorten cookies u op deze website toestaat. Klik op de knop "Cookie-instellingen opslaan" om uw keuze toe te passen.
Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies binnen de categorie '%CC%' om deze inhoud te bekijken.