De barbecue trends van 2022
Bij het horen van het woord ‘trend’ denk je misschien direct aan mode.
Dat mode aan trends onderhevig is weten we allemaal, maar wist je dat er ook trends op het gebied van barbecueën zijn? Denk maar eens aan jaren geleden: toen maakte je waarschijnlijk alleen wat hamburgers en sjaslieks op je grote vurige vriend. Dat is nu wel anders.
Hieronder hebben we de hotste barbecuetrends van 2022 voor je verzameld.
Zijn ze niet onweerstaanbaar?
Het nieuwe grillen
Het is één van de oudste en meest authentieke manier voor het bereiden van gerechten: roken. Waar de afgelopen jaren vooral in het professionele circuit gerookt werd op de barbecue, zal dat dit jaar meer en meer onder het grote publiek gaan gebeuren. ‘Roken is het nieuwe grillen’, wordt er al gefluisterd. Roken zorgt ervoor dat vlees of vis langzaam gaart bij lage temperaturen en geeft ook nog eens een verfijnde rooksmaak mee aan het gerecht. Word je helemaal enthousiast van deze trend en wil je je er graag meer in verdiepen? Bekijk dan het onderwerp “Roken” eens op deze site.
Lets get digital…
Als nieuwe innovatieve oplossing is er nu de Weber Connect Smart Grilling Hub, de stap-voor-stap barbecue-assistent.
Weber Connect is een stapsgewijze barbecue-assistent die van elke barbecue een slimme barbecue maakt, en van elke barbecueër een grillmeester. De geheime ingrediënten voor perfect gegrild eten? Externe Wi-Fi®️-toegang, flip & serve-meldingen en tellers die aftellen tot je eten gaar is. Het is alsof je van begin tot eind wordt bijgestaan door je persoonlijke grillmeester. Klik “Hier” voor meer informatie…
Vlees noch vis
Deze trend is niet alleen zichtbaar in barbecue-land, maar in de hele culinaire wereld. We gaan steeds minder vlees consumeren en zoeken naar smakelijke alternatieven. Waar barbecueën ooit vooral om hamburgers en spareribs draaide, wordt er tegenwoordig veel meer op het vuur gelegd. Groenten aan een spies zien we al een tijd, maar wat dacht je van heerlijke quesedilla’s, spruitjes of zelfs popcorn van de barbecue? In 2020 draaien we nergens onze hand meer voor om!
Haute sausage
De barbecueworst wint langzaam maar zeker terrein. Niet zo gek ook, als je bedenkt dat er tegenwoordig fantastisch lekkere culinaire worsten op de markt zijn. Denk aan truffelworst, Amerikaanse worst met cajunkruiden of Franse worst gemaakt van eenden- of zwijnenvlees. Daarbij gaan we de worst dit jaar ook in andere vorm zien: het vlees leent zich ook perfect om als gehakt te gebruiken of om balletjes van te draaien.
Flammkuchen
In de horeca waren ze afgelopen zomer al een graag geziene snack, en ook op de barbecue gaan we ze dit jaar tegenkomen: flammkuchen. Deze superdunne pizza vindt zijn oorsprong in Elzas, maar is nu ook in de rest van de wereld razend populair aan het worden. Op de klassieke manier wordt de bodem ingesmeerd met crème fraîche of zure room en vervolgens belegd met spek en ui. Ook andere ingrediënten zoals pekingeend of geroosterde groenten smaken fantastisch op een flammkuche. Het mooiste van allemaal: met de pizzaoven-accessoire kan je ze gewoon op jouw eigen Weber bereiden.
Croque-monsieur en Belgische wafels
Op een mooie zomerdag als lunch een goddelijke croque-monsieur of een overheerlijke Belgische wafel voor bij de koffie of als dessert, u maakt ze in een handomdraai. Een Belgische wafel met bijvoorbeeld warme aardbeien, appel of kersen, met daarbij wat vanille ijs en slagroom, daar maak je je gasten hoogstwaarschijnlijk dol gelukkig mee! Het mooiste van allemaal: met het nieuwe GBS gietijzeren wafelijzer kan je ze elk moment van de dag gewoon op jouw eigen Weber bereiden.
Ook in de winter
Wie denkt dat barbecueën alleen voor de zomer is, zit er goed naast: ook in de winter wordt onze warme vriend gewoon opgestookt. Vooral nu slow cooking steeds populairder wordt, zien we de winterbarbecue vaak. ’s Ochtends wordt de barbecue al opgestookt, om vervolgens de hele dag een groot stuk vlees te garen. In de avond gaat de vuurkorf aan, drinken we een glas glühwein en genieten we daarna samen van een heerlijk stuk rib roast of een goede pulled pork. Daar word je vanzelf warm van! Zie ook het onderwerp “Winterweberen” op deze site!