Waarom een Weber
Everything you need to know…
Op deze pagina vind je achtergrond informatie over de Weber barbecues en de bijbehorende kenmerken.
Informatie over het design, de veiligheid, de eenvoud en duurzaamheid van Weber barbecues.
Ook uitleg over het ontstaan van de Weber barbecue komt aan bod.
Veel lees plezier en succes in de praktijk!
Het is allemaal begonnen met het idee van één man: een kogelvormige barbecue maken met een deksel waardoor gerechten die ongeëvenaarde malsheid krijgen… Sinds 1952, waarin die eerste barbecue van Weber werd geboren, heeft Weber zijn barbecues en accessoires voortdurend verbeterd. George Stephen komt op het idee tijdens een zeiltocht bij het zien van een metalen scheepsboei. Stephen krijgt het idee deze boei om te vormen tot een “kogelvormige barbecue”: hij zaagt hem in tweeën, gebruikt het onderste deel als ketel, plaatst er drie poten onder om hem stabiel te maken en gebruikt het bovenste deel als deksel. De toevoeging van een handgreep op de deksel betekent een verandering in de barbecuecultuur.
Gas, houtskool of elektrisch? Bij elke barbecue van Weber staat veiligheid op nummer 1. En dankzij de accessoires wordt hert comfort verhoogt en het risico op ongelukjes verlaagd. De Weber barbecues op houtskool, gas of elektriciteit, die stuk voor stuk beantwoorden aan de Europese normen en zijn uitgerust met alle snufjes van het huis, bieden de beste voorwaarden om in alle veiligheid te grillen. Het assortiment accessoires kan het comfort optimaliseren en ongelukjes beperken.
Bij Weber geven wij onze barbecues een maximale stabiliteit mee dankzij het ontwerp van stevige poten en wieltjes. Voor nog meer veiligheid zit onder het handvat van de deksel een hitteschild. Dankzij de brikettenstarterset is het nooit nodig de briketten aan te raken. Met het One-Touch-systeem kan de as verwijderen worden zonder vieze handen te krijgen. De Weber deksel zorgt niet alleen voor perfecte grillresultaten, maar vormt ook een nuttige buffer tussen de gloeiende briketten en de barbecue-er.
De gas barbecues voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en zijn gecertificeerd door een onafhankelijke nationale instelling. Het hele gas circuit van onze toestellen is voorgemonteerd en zorgvuldig gekeurd om eventuele gaslekken te voorkomen. De individuele componenten – zoals de branders en regelaars – zijn systematisch getest. De barbecue is zelfs bij sterke wind heel eenvoudig te ontsteken dankzij een piëzo-ontstekingssysteem of een elektronische ontsteking.
De elektrische barbecues hebben een vermogen tot 2,2 kW en zijn ontworpen om kortsluitingen te voorkomen. Het model Q 2400 bezit naast een aluminium warmtereflector tevens een beveiligde weerstand.
Voor onze barbecues hebben we een collectie keukengerei en accessoires ontwikkeld om de veiligheid te optimaliseren. Overigens ontwikkelt Weber haar eigen houtskool / briketten en aanmaakblokjes, waardoor de maximale betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid van deze producten kan worden gegarandeerd.
Prachtig design, doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit. Weber stelt steeds alles in het werk om barbecues aan te bieden die over alle mogelijke gemakken beschikken. Tijdloze ronde vormen. Met zijn emblematische lijnen heeft de Weber barbecue zich een plaats veroverd in de geschiedenis van de gebruiksvoorwerpen die inmiddels designiconen zijn geworden.
Daar is hij. Grandioos. Schitterend. Een opvallende verschijning in de tuin. De naam is One-Touch Premium, Genesis, Smokey Joe of één van de andere namen uit het Weber assortiment. Hij is bijna een nieuw gezinslid… Sinds de eerste kogelvormige barbecue het levenslicht zag in 1952, zijn de barbecues uitgebracht in alle mogelijke vormen, grootten en kleuren, maar de criteria zijn altijd dezelfde gebleven: edele materialen, uitgebalanceerde ontwerpen en een onberispelijke ergonomie.
Vanaf de studie van de Research en Development afdeling, tot de daadwerkelijke productie van de Weber barbecue: de ingenieurs weten altijd de eigentijdse en vernieuwende stijl te koppelen aan een ergonomie die optimale grillprestaties verzekert. Uiteraard steeds met hetgeen waar Weber bekend om is: de deksel waarmee alle barbecues worden afgesloten.
Wanneer je een Weber hebt aangeschaft heb je de garantie dat je er lang van zult genieten. Met de garantie van 5 tot 25 jaar zijn de barbecues voorbeelden van stevigheid en duurzaamheid. De barbecues zijn ontworpen in de fabriek in Chicago, waar ze in optimale omstandigheden worden vervaardigd om tegen alles bestand te zijn. Het exclusieve gebruik van hoogwaardige materialen (koolstofarm staal, roestvrij staal, chroom en nikkel) alsmede een baktemperatuur van 870°C van de porselein emaille laag zorgen voor een unieke duurzaamheid.
Op sommige barbecues kan een garantie tot 10 jaar worden meegeven omdat hun duurzaamheid bekend is. Want ongeacht de weersomstandigheden waaraan hij wordt blootgesteld beschikt een Weber barbecue over een buitengewone kwaliteit. De barbecue kan zonder probleem buiten staan: de onderdelen raken er niet door beschadigd en de veiligheid gaat er niet door achteruit.
Is de kunst van het barbecueën ingewikkeld? Met Weber helemaal niet: grillen in de open lucht wordt gemakkelijk en net zo natuurlijk als met de uitrusting van een keuken binnenshuis.
Alle barbecues zijn ontworpen om het zo gemakkelijk mogelijk te maken en je te laten genieten van de tijd die je tijdens het barbecueën met het gezin of vrienden doorbrengt. Bij het gebruik van de houtskoolbarbecues is er bijvoorbeeld een brikettenstarterset om het aansteken gemakkelijk te maken. Op de gas- en elektrische barbecues zit een piëzo-ontsteking en een temperatuurregelknop. Het reinigen gebeurt door het schoonbranden van het rooster: het volstaat om de branders gedurende 10 tot 15 minuten op de hoogste stand te laten branden om vetten en vuil automatisch te verwijderen.
Net zoals de thermometers, waarmee de temperatuur van het gerecht voortdurend gecontroleerd kan worden, is ook het assortiment aan tool sets en accessoires er voor om het barbecueën zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat is meteen ook de reden van onze diverse Grillexperience workshops, een gezellige plek waar alles draait om grillen op de barbecue en waar alle kneepjes van het vak worden geleerd.
Onze website maakt gebruik van cookies en verzamelt daarmee informatie over uw bezoek om onze website te verbeteren (door te analyseren), u Social Media content en relevante advertenties te tonen. Zie onze cookies pagina voor meer details of ga akkoord door op de knop 'Accepteren' te klikken.
Hieronder kunt u kiezen welke soorten cookies u op deze website toestaat. Klik op de knop "Cookie-instellingen opslaan" om uw keuze toe te passen.
Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies binnen de categorie '%CC%' om deze inhoud te bekijken.